jueves, 7 de julio de 2011

Recursos per emprar a les aules d'anglès i millorar la competència oral i escrita.

Bon dia,

A Ed. Infantil són molt importants les cançons i els contes, per tal d'atraure als alumnes caps als nous coneixements i que vagin construint els seus propis aprenentatges. Mirant els recursos que ens ofereix el curs "Recursos TICC per a les classes de llengua estrangera", he escollit els següents:

- The wheels on the bus: Amb aquesta cançó, els infants poden aprendre nou vocabulari en anglès, tot cantant una lletra la qual és molt fàcil d'aprendre. És un recurs que em sembla molt interessant, donat que es pot treballar a classe de diverses maneres: cantant, gesticulant, fent mímica, etc. i alhora practicar la competència oral de la llengua anglesa. Jo la treballaria amb tot el grup-classe i un cop la coneguin, que la cantin per grups de 4 o 5 alumnes (per taules), cadascún d'ells una estrofa, per exemple.
Enllaç amb el recurs:
http://www.xtec.cat/formaciotic/dvdformacio/materials/tdpla/practica_4-2.html

Per si no coneixeu la col·lecció Baby Einstein (que els encanta als meus fills), us penjo el vídeo de la cançó, extret del Youtube:



- Voki, create your avatar: Per Ed. Primària podem emprar altres estratègies, com aquesta: Cada alumne pot crear el seu propi Avatar i escriure o enregistrar un text amb una petita descripció sobre ells mateixos. Es pot publicar en un blog o penjar-ho en un lloc web i compartir-ho. Els alumnes també ho poden enviar a un amic, a mode d'introducció d'ells mateixos. Amb aquest recurs podem treballar els adjectius, les descripcions i la capacitat de síntesi alhora d'escriure un text descriptiu.

Enllaç amb el recurs:
http://www.xtec.cat/formaciotic/dvdformacio/materials/tdpla/practica_4-4.html


- The very hungry caterpillar (Eric Carle): Per si no el coneixíeu, aprofito per presentar-vos aquest conte. Amb aquest conte, els alumnes poden aprendre els dies de la setmana, els nombres, vocabulari sobre menjar, el cicle vital de la papallona, etc. És molt recomanable treballar-ho a Ed. Infantil o Primària (si no ho han fet abans), ja que és un conte que agrada molt. Primer es pot explicar amb el conte, després amb titelles (de roba o fang) fetes pels mateixos alumnes i finalment fer una representació per la resta de companys de l'escola.

També hi ha un vídeo penjat a Youtube que està molt ben fet, us el penjo (a la meva filla gran li encanta):



Considero que tots aquests recursos ens poden ajudar a fomentar l'aprenentatge de l'anglès i a fer les classes més amenes per alumnes i professors.

Salutacions,
Anna

No hay comentarios:

Publicar un comentario